Despre noi

Informații utile

Informații contact

✉ contact@ecoland-production.ro

☎ 0744.540656

Program: L-V 10:00 – 18:00

Produse naturale de calitate făurite din pasiune în Botoșani

Ecoland Production a fost achiziționată în anul 2014. Am început prin a cultiva în sistem ecologic, trecând prin procesul de conversie a culturilor de 3 ani,plante aromatice și medicinale(mentă piperita,calendula officinalis,hypericum perforatum,melissa officinalis,lavandula angustifolia), dar și să achizitionăm plante din flora spontană (arnica montana,achileea millefolium).
Pasiunea pentru uleiurile esențiale vine de la dragostea pentru natură și dorința de a avea un stil de viață sănătos. Această dorință arzătoare își are sursa în cunoștințele temeinice de chimie dobândite în liceu, dar și în dorința fiului meu de a urma o carieră ca specialist în agricultură și în procesarea plantelor.
Începuturile afacerii au fost marcate de colaborarea cu Institutul de Genetică,Fiziologie și protecția plantelor din cadrul Academiei Republicii Moldova. Acest lucru a fost realizabil prin persoana doamnei ing. Dr. cercetător Maria Gonceariuc, prin aducerea și cultivarea a trei hibrizi de lavandă rezistenți la ger,iernare și secetă, cu o producție ridicată de ulei esențial, având în plus și o notă parfumerică deosebită – calendula officinalis(gălbenele) și melissa officinalis(roiniță).Toate cele 5 plante au fost omologate de către firmă și înscrise după doi ani de teste la fiecare în Catalogul oficial al plantelor de cultură din România. În acest sens, am dezvoltat un parteneriat cu ISTIS Romania.Ulterior am achiziționat din Franța o instalatie modernă de obtinere a uleiurilor esențiale. La aceasta s-a integrat și o stație de tratare a apei, astfel încât aburul care rezultă este curat și de calitate. Toți acești factori determină calitatea produselor și durata lor de viață fără conservanți.
Producția uleiurilor esențiale este autorizată sanitar și veterinar, iar în anul 2019 am obținut și certificarea ecologică a 4 din produsele noastre – uleiurile esentiale de lavanda,menta și hidrolații (apele florale) de lavandă și mentă. Așadar, putem spune cu mândrie și recunoștină că suntem singurul producător din România de aceste produse certificate ecologic. Acest lucru ne permite să participăm în februarie 2020 la Târgul Internațional de produse ecologice Biofach din Germania, făcând parte din delegația României alături de alte 15 firme din țară. Toate aceste 4 produse sunt certificate ca suplimente alimentare, au o înaltă valoare terapeutică și pot fi administrate și intern.
Avem parteneriate încheiate cu INCTIM Cluj cu care am aplicat și pentru un proiect de cercetare pe analiza uleiului esențial de lavandă. De asemenea, colaborăm cu SCDA Buzău și încercăm să dezvoltăm noi produse din plante omologate de către aceștia (lophantus anisatus). USAMV Iași este un al colaborator, loc unde avem în urmărire trei lucrări de licență pe uleiuri esențiale. Studenții fac practică permanentă în cadrul firmei noastre cu diversi farmaciști din țară care sunt în stadiul de cercetare doctorală pe uleiuri esențiale și cărora le oferim suportul nostru de experiență practică.

Suntem membri în Asociația ”Produs din Botoșani” promovând valorile județului nostru la diverse evenimente, suntem membri în Asociația Internațională a Procatorilor de Uleiuri Esențiale și deținem certificate de calificare în aromaterapie la diverse școli de specialitate și în agricultura ecologică.